joi, 1 martie 2012

Castanii De Craiova



Pieptul: larg, bombat, purtat ridicat. Abdomenul are tinuta orizontala, apropiata de sol, acoperit cu penaj infoiat care atarna in jos.
Spatele: scurt, scobit, incepand de la baza gatului se ridica puternic spre coada.
Aripile: lungi, usor arcuite, purtate intotdeauna sub coada, trenate. Penele de acoperire ale capacelor atarna in jos.
Coada: lunga 12-14 cm, cu rectrice late, 14-17 pene, purtata ridicat in unghi de 350 -900 cu solul. Trebuie sa fie ca un evantai deschis, plata sau putin concava.
Picioarele: scurte, circa 7 cm, neincaltate, de culoare rosie, cu ghearele albe.
Penajul: format din pene lungi este bogat si infoiat.
Culoare si desen: incepand de la baza ciocului pana la varful cozii are culoare castanie intensa cu reflexe metalice verzui. Pe varful remigelor primare si secundare se gasesc pete gri marginate de culoarea fondului. Pe varful rectricelor se afla un chenar lat bine delimitat de culoare gri sau alb, asezat in asa fel incat extremitatea fiecarei rectrice este castanie. Mai apreciate sunt exemplarele leftate si gulerate. Albii si florii pe galben nu sunt admisi in expozitii.
Greseli grave: corp de structura grosolana lung, tinuta necorespunzatoare, cioc lung, subtire, forfecat, ochii sparti ori negri, gene rosii, gatul scurt, piept descpicat cu sant, spinarea lunga, dreapta. Coada ingusta purtata orizontal cu pene bifurcate, strambe, sau coada de randunica. Picioare lungi. Desen neregulat la grivi, penaj mat fara luciu.

Niciun comentariu: